Hantering av personuppgifter – Fotograf Åke Karlsson
21959
privacy-policy,page-template-default,page,page-id-21959,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Så här hanterar jag dina personuppgifter.

GDPR – Dataskyddsförordningen gäller som lag i alla EU:s medlemsländer fr o m 25 maj 2018 och ersätter personuppgiftslagen (PUL). Dataskyddsförordningen innehåller regler för hur personuppgifter ska behandlas och hanteras.

Fotograf Åke Karlsson arbetar med både journalistisk och kommersiell fotografering. Journalistiskt fotografi är som regel undantagen från GDPR, vilket däremot inte kommersiellt fotografi är.

Jag använder lokala separata hårddiskar för att lagra bilder. Externa servrar används för e-post, fakturering och fakturauppgifter i kundregister. Jag lämnar inte ut dina uppgifter till en tredje part.

Informationen lagras med syfte att:

  • Kunna tillhandahålla bilder om du som är kund vill ha ytterligare tillgång till dem.
  • Kunna skapa och skicka fakturor via e-post.
  • Kunna publicera bilder på min hemsida, i min profil hos SFF och på sociala medier, förutsatt att du som kund ger klartecken åt detta.      

Den rättsliga grunden för bearbetningen av dina personuppgifter är det avtal vi ingått vid eller inför fototillfället.

Du har rätt att få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om uppgifterna är felaktiga, ofullständiga eller missvisande har du rätt att begära att uppgifterna rättas eller raderas.

Vill du ha mer information, ändra dina uppgifter eller anmäla att du inte vill att jag lagrar uppgifter om dig enligt ovan är du välkommen att kontakta mig på info@fotografkarlsson.se

Denna integritetspolicy är ett levande dokument och innehållet kan komma att uppdateras. Policyn är senast uppdaterad 2018-11-02